۶ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۳۷

شاعران آذری درمحضر رهبری؛

عاشقانه هایی از یک دیدار/ محفل شعر رهبری یک دانشگاه است

عاشقانه هایی از یک دیدار/ محفل شعر رهبری یک دانشگاه است

تبریز- شاعران آذری که چندین روز پیش در محضر مقام معظم رهبری و در دیدار شاعران با ایشان، شعرهای خود را خواندند حال پس از گذشت چند روز از خاطرات آن روز می گویند.

خبرگزاری مهر- گروه استان ها – فائزه زنجانی: ماه رمضان و مهمانی هایش حال و هوای دیگری دارند اما در این بین مهمان باشی آن هم در محضر رهبری و البته نام شاعری را هم یدک بکشی حال و روزت متفاوت تر است، نفس کشیدن در میان واژه های ناب و تازه در حضور رهبر معظم انقلاب شاید نتواند که در قالب واژه ها بگنجد.

چند روزی از دیدار مقام معظم رهبری با شعرای سراسر کشور نمی گذرد، دیداری که در آن خورشید انقلاب همانند دیگر دیدار های خود با دقت هر چه تمام حواسشان به مهمانانشان بوده و گاه قطعه شعری را با شاعران هم صدا می شدند و گاه لبخندی به لب می آوردند.

از آذربایجان شرقی نیز دو شاعر جوان افتخار مهمانی در این ضیافت بزرگ را داشتند و حالا بعد از گذشت چند روز از آن مهمانی سفره دلشان باز شده و از خاطرات آن لحظات ناب می گویند.

لیلا حسین نیا و مرتضی طوسی دو شاعر جوان استان هستند که این دیدار را تجربه کرده و از شیرینی های آن می گویند.

لیلا حسین نیا در گفتگو با مهر از دغدغه های کودکی خود سخن می گوید، دورانی که هر روزش را با آرزو دیدار رهبری و شعر خوانی در محضرشان سپری می کند تا حالا در دوران جوانی بتواند به آرزویش جامه عمل بپوشاند.

تسلط رهبر معظم انقلاب به حوزه شعر تحسین برانگیز است

وی از حس و حال ویژه آن روز می گوید: هر سال مراسم دیدار شعرا با رهبر معظم انقلاب فضایی ناب برای اهالی هنر است چرا که این محفل بهترین جا برای شنیدن اشعار خوب است و هر فردی که علاقه‌مند به ادبیات بوده باید این جلسه را رصد کند.

این شاعره جوان ادامه می دهد: این جلسه چه از لحاظ علمی و چه ادبی قابل بررسی بوده و علاوه بر حس عرفانی حضور در محضر رهبر معظم انقلاب، توجه ایشان به حوزه ادبیات آن هم نه به عنوان یک مخاطب معمولی بلکه به عنوان کسی که سررشته ای از ادبیات داشته و یک مخاطب کاملا حرفه ای است، حس خوبی برای همه حاضران فراهم می کند.

وی از نگاه منتقدانه رهبر معظم انقلاب به اشعار گفته و ادامه می دهد: فضای شعرخوانی در آنجا یک فضای معمولی نبوده بلکه فضایی دغدغه مند بود و فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز نشان دهنده جایگاه ویژه شعر بوده و ایشان بارها از شعر به عنوان سرمایه ادبیات کشور یاد کردند که باید در عرصه های مختلف از آن استفاده کرد.

حسین نیا از گذر سریع زمان در طول این جلسه سخن گفته و ادامه می دهد: گاهی رهبر معظم انقلاب نکاتی را در طول شعرخوانی ها یادآوری می کردند که متخصصین ادبیات از بیان این نکات عاجز هستند و باید تعجب کرد که رهبر معظم انقلاب این چنین حتی در کوچکترین نکات ادبیات هم ماهر بوده و دستی دارند.

وی می گوید: برای تحقق بخشیدن به فرمایشات مقام معظم رهبری باید استعدادهای ویژه در زمینه شعر را شناسایی کنیم و هنرمند متعهد تربیت کنیم چرا نباید بهترین شعرای ما جوانان کم سن و سال باشند، باید این زمینه را برای جوانان فراهم کنیم.

دیدار با رهبری برای شعرا یک دانشکده واقعی ادبیات است

مرتضی طوسی نیز دیگر شاعر جوانی است که در محضر مقام معظم رهبری شعری ترکی می خواند و به گفته خودش ذوق می کند از دقت نظر آقا و لبخندهایشان در هنگام شعر خواندنش.

وی از گذر سریع زمان در محضر رهبر معظم انقلاب می گوید و ادامه می دهد: شعرخوانی درمحضر آقا به هیچ وجه قابل قیاس با دیگر محافل نیست.

این شاعر جوان ولایی از دغدغه خود قبل از آغاز مراسم شعرخوانی می گوید: تا قبل از آغاز مراسم آنچه دغدغه ما رضایت رهبری در هنگام قرائت شعرمان بود که خوشبختانه این آرزویمان محقق شد.

طوسی ادامه می دهد: حضرت آقا شاعر و شعر را یک سرمایه دانسته و از شعر به عنوان یک سلاح یاد کردند.

وی حضور در محضر رهبری را غنیمتی بزرگ شمرده و می گوید: من با وجود اینکه دانشجوی رشته ادبیات هستم اما حضور در جلسه و محفل شعر رهبری همانند حضور در دانشکده واقعی ادبیات بود، دانشکده ای که توانستم در آن چیزهای زیادی یاد بگیرم، آن هم در عرض چند ساعت.

اصطلاحات خاص ادبی که تنها رهبری متوجهش شدند

طوسی از مهارت زیاد مقام معظم رهبری در زمینه های مختلف شعری سخن به میان آورده و می گوید: گاه در بین اشعار، مقام معظم رهبری اصطلاحاتی را به کار می بردند که حتی اساتید حوزه ادبیات که در جمع بودند اطلاعی از آن اصطلاح ویژه نداشتند.

وی ادامه می دهد: در محضرشان که هستی مثل این است که با دوست خود به گفت‌وگو نشسته ای چرا که چنان صمیمی با طیف های مختلف سخن می گویند که هیچ گونه غریبگی  در این میان حس نمی کنی.

این شاعر جوان می افزاید: سوال های ایشان در بین اشعار نشان می داد که ایشان تمام حواسشان پیش اشعار بوده و با عشق خاصی به آن ها گوش می دهند و حتی نقدهایی هم مطرح می کنند.

به قشر جوان اعتماد کنیم

وی بر ضرورت اعتماد بیشتر به قشر جوان تاکید کرده و خواستار ارائه راهکارهای لازم برای کشف استعدادها در بین جوانان و نوجوانان شد.

شاعران جوان این خاطرات را می گویند و هر بار از شدت ذوق لبخندی به لب می آورند، شاید تک تک لحظات دیدارشان و حضورشان در آن محفل صمیمی به یادشان می آید و همین کافی است تا لبخندی به لب بیاورند.

اما این روزها فضای شعر تبریز به هوای تازه ای برای نفس کشیدن شعرای جوان نیاز دارد، شاعران جوان و حتی نوجوانی که نیازمند اعتماد بیشتر هستند تا بتوانند جلوه ای از هنر متعهدانه را به عرصه نمایش بگذارند که این امر جز با نگاه ویژه به این هنر امکان پذیر نخواهد بود.

کد خبر 3695484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha